Laddar för en resa mot Norrland

Ska åka iväg till ett kundevent i Norrland kommande vecka. Det kanske inte är norra delarna av Sverige enligt vissa, men för mig är det Norrland. Jag ska besöka ett företag i Östersund och funderar på om det är smart att boka in en natt på hotell. Sträckan är ganska lång, jag kör bil från Gävle på onsdag morgon. En annan aspekt jag får ta hänsyn till är att jag kör elbil. Körde en Golf GTI innan och den gick på bensin. För ett par månader sen föll jag för elbilstrenden och skaffade mig en elbil. Det var nära jag köpte en hybrid, men valet föll på en KIA elbil. Ska jag köra till Östersund tur och retur kommer det behövas ett par laddningar på vägen. Jag antar att det finns elbilsladdning i Östersund, men får kolla upp detta nu. Bilen är jag nöjd med och det är klart mycket billigare att köra elbil. Priset på bilen var högt, men varje tankning är betydligt billigare. Undra hur många ställen man kan tanka på i Östersund, borde väl finnas en karta med elbilsladdningar för Östersund och resten av Sverige?

Skaffade en laddstation hemma, laddaren står utanför mitt garage och jag brukar tanka upp el i bilen på kvällarna efter jobbet. Undra hur länge ett bilbatteri håller och framförallt vad ett nytt batteri ligger på i pris? Borde dyka upp ett par olika alternativ och kanske även begagnade batterier till bra priser.

Elbilsmarknaden är på uppgång nu, mycket handlar om snacket kring att minska vår belastning på miljön. Det man missar lite grann är att elkonsumtionen kommer öka explosionsartat och även brytningen av råvaror. Elförsörjningen går lite sisådär just nu i Europa. Jag kan inte säga att det är miljövänlig el i eluttagen. Hoppas vi lyckas med att skapa miljövänlig el, men då behöver vi nog satsa mer på kärnkraften igen.