Installera laddbox i Borås

Min granne har frågat mig flera gånger om jag ska köpa elbil snart. Jag tror att han vill att vi ska dela på en sån där laddbox som monteras vid tomtgränsen. Visst hade det varit smidigt och säkert billigare också men för det första äger jag ingen elbil ännu och jag tror att det kommer dröja innan jag skaffar en. Grannen vill garanterat ha min hjälp med att hitta en som kan installera laddbox i Borås, som kan komma hem och installera den där laddboxen vid garageuppfarten. Men saken är den att grannen redan har en elbil, men vi har köpt två dieselbilar för ett par år sedan bara.

Bidrag för laddbox

Än så länge kan du fortfarande få bidrag av staten när du installerar en egen laddbox vid din tomtgräns. Men kom ihåg att du inte får göra jobbet med installationen själv, utan det krävs utbildning för detta och bidraget kommer inte att gälla om inte en fackman har gjort jobbet. Du ska köpa installationen eller rättare sagt laddboxen på samma ställe som sedan skickar ut en installatör för att hjälpa dig. Sedan ansöker du om grönt bidrag, efter att laddboxen är installerad.

Egen laddbox – eller inte

Min granne har drivit sin övertalningskampanj om laddstolpe nu sedan det gröna bidraget kom ut på marknaden för några år sedan, det har också bytt namn under tiden. Nu är det nog bara en tidsfråga innan pengarna till bidraget är slut och du får klara dig själv med din omställning av klimatet. När varenda bilägare i framtiden måste tanka sin bil med el, så lär inte elpriserna bli mindre kostsamma, snart har ingen av oss råd med att åka bil till jobbet om du inte har några medresenärer med dig som får hjälpa dig att betala bensin eller diesel så du kan ta dig till jobbet.