Jobb på MC verkstad

Ibland ska man ha tur. Jag brukar inte stoltsera med att ha turen med mig utan snarare tvärtom, men någon gång ska väl turen komma till mig med antar jag. Jag köpte min MC för ungefär tre år sedan, jag har haft flera olika MC sedan jag tog kortet och testat olika modeller. Men den här gången fick det äntligen bli en Harley Davidson, det har jag nog velat ha sedan allra första början om jag ska rannsaka mig själv. Själv jobbar jag på en MC verkstad i närheten av där jag bor så jag brukar meka mycket själv med mina hojar och på så sätt spara in en hel del utgifter jag annars hade haft. I princip hänger jag på mitt jobb sju dagar i veckan. Fem dagar lagar jag andras MC och två dagar grejar jag med min egen. Men så en dag var jag tvungen att uppsöka en annan MC verkstad.

Konkurrents MC verkstad

Efter att ha arbetat på samma ställe i nästan femton år så fick jag en dag reda på att ägaren var tvungen att avveckla sin MC verkstad då han hade haft alldeles för höga utgifter under flera år, vilket han inte hade så mycket som yppat för personalen. Självklart blev jag grymt besviken då jag trivdes otroligt bra där och hade många förmåner eftersom jag själv kör hoj. Jag var ute på MC semester med ett gäng när min HD plötsligt gick sönder och jag stod där utan att kunna åtgärda felet själv även om jag visste hur jag skulle göra. Den blev hämtad och körd till närmaste MC verkstad några mil bort.

Nytt jobb – ny MC verkstad

Ärligt talat hade jag aldrig lämnat in någon av mina MC på någon konkurrerande verkstad. Efter att ha snackat med ägaren och en mekaniker om min arbetslösa situation och annat i branschen så berättade ägaren att han sökte en mekaniker till sin andra verkstad som ligger bara ett par mil från där jag bor. Sagt och gjort, efter ett par timmar hade jag både ett nytt jobb och en lagad MC, till rabatterat pris. Någon gång händer det!