Laddbox för elbil

En sak jag har funderat på är hur vi på något vis ska få plats med alla laddboxar i framtiden, och då avser jag laddbox för elbil så klart. Tänk vad många laddboxar det kommer att behövas för alla elbilar! Nu kommer säkert det där med elbil att bli en klassfråga då dom i alla fall i nutid är såpass dyra i inköp att gemene man inte kommer att ha råd att köpa en. Så antalet bilar kommer säkert att minska i framtiden, men det räcker nog till för att vi ska få problem med all elförbrukning i Sverige. Så länge vi inte har tillräckligt många egna ”rena” källor att framställa elen med så kommer vi säkert att behöva importera ”ful-el”.

Många laddboxar blir det

Så tidigt som förra året så fick vi inte lov att ens dammsuga i hemmen för att vi inte hade tillräckligt med egen el. Vi fick importera ”ful-el” från Polen, som framställer elen på ett sätt som vi inte ens godkänner i Sverige. Hur i hela friden tror vi att vi ska kunna framställa så mycket el så att det räcker till alla laddboxar till våra elbilar i framtiden? Jag blir arg bara jag tänker på det. Hur naiva är vår regering egentligen? Att avskaffa alla bilar som drivs av fossilt bränsle för att byta ut dom mot el, som vi själva inte kan producera med våra miljövänliga metoder.

Bidrag för laddboxar

I alla fall för ett tag framöver så har vår stat beslutat sig för att ge bidrag till de som själva installerar sina laddboxar till elbilarna. Tyvärr så tror jag att detta enbart kommer att gynna de som redan har en bra ekonomi och säkert har råd att själva bekosta sina laddboxar. Har man råd att köpa en elbil, så har man säkert pengar över till en laddbox.